Udpluk fra de "lukkede familiekoncerter" her i november 2020.

De tre kgl. Tenorer til koncerten i Fruering Kirke 25. oktober 2020

Man kan roligt sige, at De 3 Kgl.tenorer og deres pianist indtog Fruering kirke med både stil og smil til koncerten søndag eftermiddag.

 

Deres imponerende stemmepragt var til tider ved at vælte murene, så man måtte gribe sig selv i armen for at fatte, at der var tale om ren og uforfalsket menneskelyd uden brug af forstærkning.

 

Vi fik tenor- arier fra det mere kendte repertoire, vi fik overraskende sopran-arier, da en smuk sangerinde pludselig trådte ind i kirken, vi fik smuk klaver musik og underholdning for alle pengene, da tidens udfordring – mundbindet – blev brugt ved enhver lejlighed og ligeså spritten. Pludselig blev også en guitar fundet frem og den alsidige pianist blev til poppet guitarspiller og sanger.

 

Efter en time havde det fantastiske publikum leveret så meget begejstring og applaus, som var det fra en fyldt kirke, skønt kun beskedne ca. 40 mennesker havde fundet vej til kirken. Vi er meget taknemmelige over, at dette arrangement lod sig gennemføre og kunne ønske, at mange flere havde været med.

Link til filmen om Vitved Kirkes tagrytter, der bliver sat på plads igen.

Tagrytteren vender hjem.

Fernisering af 2. billede i September i Fruering Kirke

Koncert i Vitved Kirke 6. september 2020

”Anne Franks Dagbog”, J.S. Bach/Klezmer

Nis Bank-Mikkelsen: Oplæser

Jens Schou: Klarinetspiller

Anders Singh Vesterdahl: Harmonikaspiller


I en smukt pyntet kirke var der lagt op til en fin ramme omkring efterårets første koncert i Vitved kirke. Oplæser og musikere var veloplagte – publikum ligeså, selvom der ikke var så mange.

En karismatisk oplæser, skuespilleren Nis Bank-Olesen læste udvalgte afsnit fra Anne Franks Dagbog, og det særlige univers, som her blev oprullet, blev omkranset og understøttet af de to virtuose musikere, klarinetspilleren Jens Schou og harmonikaspilleren Anders Singh Vesterdahl.

Anne Franks Dagbog er en af de mest læste bøger i verden og et af de vigtigste vidnesbyrd om

udslettelsen af Europas jøder under 2. Verdenskrig. Forfatteren, Anne Frank er under jorden på .

flugt fra nazisterne.

I august 1944 blev familiens gemmested afsløret. Hun blev deporteret og døde i Bergen-Belsen tre

måneder før hun ville være fyldt 16 år og blot en måned før koncentrationslejren blev befriet af

britiske tropper.

I koncertens udvalgte tekstafsnit møder vi en både jublende og fortvivlet Anne. Tilsvarende har de

musikstykker – koraler af J.S. Bach og traditionelle klezmernumre – både jubelen og fortvivlelsen i sig! Otto Frank, Annes far, den eneste overlevende i familien, var den første, der læste hendes dagbog, tilbage i Amsterdam. Det blev en bevægende eftermiddag – og vi oplevede, hvor insisterende og højt en klarinet kan udtrykke sig.
Årets konfirmander August 2020

Ved fastelavnsgudstjenesten 23. februar 2020 i Fruering

 

Koncert i Vitved Kirke 12. januar kl.14.30 med Aalborg Gospel Kvartet

 Vi startede året med en gospelkoncert, da Ålborg Gospel Kvartet gav koncert i Vitved kirke. I kirken sad et godt engageret publikum, der ville være med til både at klappe og synge – og oppe foran i  den smukt pyntede kirke stod en meget veloplagt musikgruppe bestående af dygtige sangere samt en herligt spillende pianist, der gav os en dejlig oplevelse med både varm musik og varme ord. De gamle kirkevægge holdt til det – musikken nåede et godt stykke uden for kirken, men kvartetten formåede at lave lyd, der passede lige præcis til Vitved kirke. Vi fik en del kendte gospelsange og så præsenterede gruppen amerikansk inspirerede salmer – der var både swing og inderlig sang, så det var fortjent med et stående bifald – og ligeså fortjent blev der givet ekstranummer. 

 

Julesang i Vitved 2019

Julesang i Vitved kirke, søndag d. 15. december kl. 19.30

 

Mange mennesker havde fundet vej til Vitved kirke for at synge julen ind – en mere end 20 år gammel tradition. Kirkernes voksenkor sang for sammen med kirkesangeren – der blev sunget flerstemmigt på det meste og overstemmer på et par salmer. Koret indledte med Te Deum og sang undervejs også Stjerne på sø og strand.

Sognepræst Inge-Gerd Terpager Staal bandt med sædvanlig entusiasme det hele sammen med interessante og muntre kommentarer, helt efter traditionen..

Så er det atter blevet jul i Vitved.


Familiegudstjeneste og krybbespil 8. december i Fruering Kirke kl. 10

Endnu en dejlig begivenhed fandt sted i Fruering Kirke søndag formiddag.

Det var en familiegudstjeneste med krybbespil udført af årets minikonfirmander.

Luciaoptog og koncert 1. december kl. 15.30

 

Endnu en dejlig koncert med Pigekor, Luciaoptog, fest og livlighed i Fruering kirke er afholdt.

32 piger udgør tilsammen de to Pigekor ved Fruering og Vitved kirker – og Luciaoptoget var som altid stemningsfuldt med dejlige levende lys og pigesang. Kirken var fyldt – og det gav en dejlig stemning. Der var helt velfortjent stort bifald til pigerne, som kvitterede med et ekstranummer af Thomas Lennert Vi er her sammen.

Adventskoncert 1. december kl. 19.30 i Fruering Kirke

 


Advents koncerten med Virringkoret i Fruering kirke 1. søndag i advent er en lang og fantastisk tradition, som vi altid ser hen til med forventning.

Koncerten indledtes med ”Andante cantabile fra Trompetkoncert i Es-dur” af Joseph Haydn. Christoffer Sloth spillede på cornetten, i år for tyvende gang.

Derefter overtog dirigent, Anne Rossau styringen og dirigerede og fortalte veloplagt undervejs.

Koret sang et dejligt julet program og der var endnu et par indslag for cornet og orgel samt nogle fællessalmer..

Koncerten blev som altid afsluttet med ”Dejlig er jorden” i flerstemmig udgave, sunget af alle, flerstemmigt og med overstemmer af Virringkoret.


Kirkekoncert 27. oktober kl. 16 i Fruering Kirke Kurt Ravn - vokal, Carl Ulrik Munk Andersen - klaver/orgel.

En af Danmarks mest kendte og folkekære skuespillere - og sanger - har givet en forrygende koncert i Fruering kirke. Vi forventede meget og fik mere. Kurt Ravn fik med sit vindende væsen, sin naturlige sceneoptræden og nærvær på et øjeblik Fruering kirkes mange tilhørere samlet om det, det handlede om. Kirken var fyldt – der var lige præcis siddepladser til alle de, der kom til kirkedøren, men så var der også publikum på alle sider og i alle kroge.

Kurt Ravn havde sange af meget forskellige genrer på repertoiret, og hans stemme klang smukt og fyldigt ud over kirken med både Kim Larsens sang Rita, Benny Andersen dejlige sang om kaffen, der er klar Old man river og meget mere.

Kurt Ravns medspiller, Carl Ulrik Munk-Andersen, fortjener i den grad også rosende omtale. At turnere med kendte og anerkendte kunstnere kræver sin mand – og en sådan er Carl Ulrik Munk-Andersen. Han mestrer alle genrer på klaveret og gav også et enkelt bud på sin kunnen på orgel, den franske komponist Louis Lefebure-Wely’s Sortie. Det er et festligt stykke orgelmusik, som det var en fornøjelse at høre. desuden spillede han på klaveret Hymn to freedom.

Vi fik lov at synge med på den kendte sang fra Matador, som Røde sang til sit eget bryllup – og andre sange, bl.a. Sneflokke kommer vrimlende i opskruet tempo. Efter en god times sang og ekstranummer, kunne vi alle forlade kirken en stor oplevelse rigere.

.

.

 

Koncert 1. september 2019 i Vitved Kirke

Cecilie Engelbrecht Heick sang og Thomas Clausen spillede på keybord, Tove Ditlevsen sange.

En meget speciel oplevelse, hvor digtene blev leveret i sang af Cecilie Engelbrecht Heick.

I baggrunden spillede Thomas Clausen de mest vidunderlige toner på sit keybord.

En virkelig god oplevelse.

Konfirmation i Vitved Kirke 5. maj 2019 - Hele 2 hold.

Lige et par billeder af koncerten i Fruering Kirke med skønne Skanderborg Brassband 30. april 2019

 


.

.

.

Koncert i Fruering kirke Tirsdag d. 30. april Med Skanderborg Brass Band spiller koncert

 

Fruering kirke dannede denne almindelige tirsdag aften rammen om en spændende koncert, da Skanderborg Brass Band kom og fyldte kirken med instrumenter og høj, fantastisk musik.

Der var lagt et højt musikalsk niveau for koncerten, og med dygtige musikere og en lige så dygtig dirigent, blev musikken leveret på musikalsk og levende vis. Korrummet var fyldt helt med de 28 musikere og deres imponerende store og flotte instrumenter. På programmet var bl.a. Pastime with good company, Amazing Grace, Lyse nætter, Bohemian Rhapsody og Song of the Volga Boatmen. Publikum blev guidet fint igennem koncerten af en oplagt dirigent, så efter en 5 kvarter lang koncert, kunne vi drage ud i den skønne forårsaften, en oplevelse rigere.

.

.

.

Sangaften i Fruering Kirke 24. marts kl. 19.30 2019

 

Sangaften med temaet ”Nåden er din dagligdag” 

 

Fruering og Vitved Kirkers Pigekor og Voksenkor,

præst, kirkesanger og organist.


Under tema’et ”Nåden er din dagligdag” blev der denne søndag aften sunget sange og salmer i Fruering Kirke.

Ca. 40 korister, børn, unge og voksne, alle tilknyttet Fruering og Vitved kirker deltog. Desuden en oplagt sognepræst, aftenens sammenbindende led. Hun fortalte om sange og salmer, så alle blev guidet igennem sangtimen på bedste vis.

Kunne man forinden være i tvivl om, hvad nåde egt. er, kunne man denne aften blive en del klogere.

Indledningsvis sang både piger og voksne Lovprisningen Jubilate. Derefter kom 3 fællessalmer, bl.a. selvfølgelig Nåden er din dagligdag af Johannes Møllehave. Vi fik sunget Noget om helte, Svantes lykkelige dag, Papirsklip og Lyse nætter. Der var som altid også korindslag. Pigerne sang Det levende ord af Mads langer og Månebarn af Alberte. De voksne den smukke I skovens dybe stille ro. Og aftenens solist, kirkesanger Johannes Hauge Mathiassen sang Tove Ditlevsens smukke digt Nu sænker Gud sit ansigt over jorden til en melodi af Kirstine Søgård

Korene sluttede sammen med Arne Andreasens Må din dag få glæde, og alle kunne efter en times fællessang og korsang forlade kirkerne til tonerne af I skovens dybe stille ro, inspireret af Niels Henning Ørsted Pedersen.

Fastelavnssøndag 3. marts 2019 i Fruering Præstegård

En fornøjelig fastelavnssøndag med besøg af børn, både store og små, til en fornøjelig eftermiddag i Stalden i Fruering Præstegård, hvor der naturligvis blev slået katten af tønden og serveret lækre fastelavnsboller.

Der var også præmier til kattekonger og  -prinsesser.

Forinden var der naturligvis en fastelavnsgudstjeneste for alle i Fruering Kirke.

Gospelkoncert søndag d. 24. februar 2019

 

 

med sognepræst Inge-Gerd Terpager Staal, leder af Gospelkor, Tina Buchholtz samt pianist, Henrik Tue Bjerg

 

Vi mødtes alle, instruktør Tina Buchholtz, pianist Henrik Tue Bjerg, sognepræsten, organisten, graveren, hjælpere og ikke mindst alle konfirmanderne til en hel dag i gospelmusikkens tegn.

 

Det var 9. gang, og man kan roligt sige, at det har været en tradition, som har haft til formål at give konfirmanderne en særlig og meningsfyldt oplevelse. Det har været en gave til kirken, da vi valgte også at lave en åben højmesse, så andre fik del og glæde af musikken.

 

Denne søndag blev ingen undtagelse og efter en forsigtig start, hvor konfirmanderne skulle genfinde deres indre stemme, blev det mere og mere givende og løfterigt på alle måder takket være en fantastisk og oplagt instruktør.

 

50 konfirmander havde vi dette år – det største antal nogensinde, og det gik. Der blev spist morgenmad og pizza, drukket juice og spist kiks og frugt og der kom kirkegængere for at være med kl. 16.

 

Præsten havde under temaet ”You are the light” på forhånd lavet den indholdsmæssige træning og instruktion af konfirmanderne, så dagens gudstjeneste, der var uden prædiken alligevel på andre måder fik væsentligt indhold imellem gospelsangen. Det blev endnu engang en gudstjeneste med stor livsglæde og energi, som det var tænkt og tak for det!

 

 

 

Cohen i kirken

 


Koncertfortælling i Vitved kirke onsdag d. 9. januar kl. 19.30

Karsten Holm, vokal guitar

Bjørn Bønne Petersen, kontrabas og kor

Martin Blom, diverse guitarer og kor

Knud Erik Fuddi Steengaard, violin og kor


På en kold januar aften kunne man i Vitved kirke finde rigelig med varme, levende lys og lyd – og hver en bænk var fyldt. Karsten Holm har igennem en del år spillet sig ind i manges hjerter med sine koncertfortællinger om Elvis, Cash og Cohen. Denne aften gjaldt det digteren og musikeren Leonard Cohen.

Vi fik indblik i historien om Cohen og hørte en del af de sange, han vandt en hel verden med.

Den yderst velspillende trio, der stod bag Karsten Holm, kunne virkelig sætte gang i de swingende

rytmer, så de melodier, som vi kender så godt fik nyt liv i gruppens fortolkninger.

Efter stående bifald fra publikum, spillede Cohen-musikerne I’m your Man, og fik sat et dejligt punktum for en livsbekræftende og dejlig koncert.

Pigekor koncert i Fruering Kirke 2. dec. 2018

Så blev det adventstid med Pigekor, Luciaoptog, fest og livlighed i Fruering kirke.

 

27 piger udgør tilsammen de to Pigekor ved Fruering og Vitved kirker – og Luciaoptoget var som altid stemningsfuldt med dejlige levende lys og pigesang. Der var mødt mange mennesker op for at få denne oplevelse. Koret sang en del nye julesange og – salmer som del af programmet.

 

For alle pigerne, specielt nye piger i koret, var det en stor oplevelse at synge sammen, at mærke den energi og dynamik, der udløses, når et kor er enige om at synge sammen – og modtager velment bifald fra et veloplagt publikum.

Adventskoncert med Virring Koret i Fruering Kirke 2. dec. 2018

 


Advents koncerten med Virringkoret i Fruering kirke 1. søndag i advent er en lang og fantastisk tradition. Koret er stort og flot og går til opgaven med alvor.

 

Koncerten indledtes med ”Trumpet Voluntary”, komponeret af Jeremiah Clark. Christoffer Sloth spillede på cornetten.

 

Derefter overtog dirigent, Anne Rossau styringen og dirigerede og fortalte veloplagt undervejs.

 

Koret har haft 50 års jubilæum i oktober, så der var en festlig sang lavet til denne lejlighed. Og så var der naturligvis en afdeling med julesange og julesalmer, så vi kan komme i stemning til både advent og jul.

 

Koncerten blev som altid afsluttet med ”Dejlig er jorden” i flerstemmig udgave, sunget af alle, flerstemmigt og med overstemmer af Virringkoret.Koncert i Fruering Kirke d. 28. oktober 2018 kl. 19.30

 

Carl Nielsen i Fruering Kirke.

 

Dorthe Zielke, trompet.

Søren Johannsen, orgel.

 

På en kold og snevåd oktober-aften fik Fruering Kirke besøg af to musikere fra København.

Vi var blevet lovet storskærm til denne koncert og det fik vi. 

Hele korbuen i Fruering Kirke var dækket og billeder af Carl Nielsen, hans famillie samt informationer og historier om ham tonede frem på lærredet. Efter få ord fra Dorthe Zielke og Søren Johannsen blev alle ord overladt til storskærm og papirprogram. 

Vi blev ført igennem Carl Nielsens liv og dejlige musik lige fra Festpræludiet til bl.a kendte sange: Tågen letter og kendte ouverturer.

Musikerne har udgivet en cd med titlen Carl Nielsen - prograrmmet for aftenenen var næsten identisk med cd´ens musik. Dog fik vi til koncerten kun en lille bid af Carl Nielsens store orgelværk, Commotio, da det i sig selv varer mere end 20 minutter. Dette værk kan høres i sin helhed på cd´en.

Meget stemningsfuldt sluttede det ordinære program med et stille præludium, imens billeder af den afdøde Carl Nielsen i kiste vistes på skærmen.

Med følsomt trompetspil, med næsten gudlige intonationer og lige så virtuost orgelspil, i næsten en time, følte man sig i den grad beriget og kunne, af hjertet, give et fortjent bifald efter sidste tone.

 

 

Høstgudstjeneste og Æbledag på Vestermølle 2018

Billedet er fra Vestermølle, hvor der traditionen tro også blev til en udendørsgudstjeneste ved sognepræst Inge-Gerd Staal Terpager.  /privatfoto.

Sogneudflugt og Sognemøde 2018

 

En veloverstået dejlig høstgudstjeneste i Fruering Kirke og endda krydret med barnedåb og et glimt af de kommende konfirmander til stede, der med smil og godt humør fik båret noget af årets høst, fra præstehaven, ind i Fruering Kirke som en del af høstgudstjenesten. Organisten med sit voksenkor, trompetisten og kirkesangervikaren sang og spillede på de høje nagler og gjorde gudstjenesten til noget ganske særligt. Præstens prædiken om høst blev fuldendt i et overflødighedshorn af de smukkeste ranker af blomster og korn på prædikestolen, alteret og i hele kirken. Efter gudstjenesten skulle vi på udflugt!

Ja, lige efter den gode start på dagen, kunne vi næsten kun se hen mod en forhåbentlig rigtig spændende udflugt.

Bussen holdt klar på parkeringspladsen, og det var begyndt at småregne.

Vi kom hurtigt på pladserne og kørte afsted kort før klokken 11.

Vi kom til Spentrup Kirke, hvor vi gjorde et kort ophold, for her at se Blicher´s grav. En meget stor mørkegrå gravsten med hans hustrus sten ved siden af.

Steen Steensen Blicher, blev som 43 årig - 193 år siden, præst i Spentrup.

Én af Guldalderens allerbedste digter og forfatter, selvom han af nogen betragtedes som en outsider.

Og det var netop i Spentrup, vores sogneudflugt indledtes.

Inge-Gerd, vores præst, viste os hen til Blichers gravplads.

Her gav hun os et lille indblik i Blichers og hans hustrus levned, hvilket var meget interessant.

Turen gik, med bussen, videre til Hvidsten Kro, hvor Blicher også havde en lille finger med i spillet.

For i 1860’erne nedbrændte 4 gårde på egnen, endog da de skulle genopføres, dukkede en frisk tømrersvend op ved navn Peder Fiil.

Han forelskede sig i en rig gårdmandsdatter, men den unge Peder passede ikke ind i gårdmandens drøm om den ideelle svigersøn. En aften sad det unge par på heden bag en høj og drøftede deres fortvivlede situation.

Tilfældigvis stod digterpræsten St. St. Blicher, som boede i nabosognet til Hvidsten, på den anden side af højen og kunne ikke undgå at høre deres samtale.

Han grundede over situationen, og tilbød de to unge, at de på et nærmere bestemt tidspunkt, kunne møde op på præstegården i Spentrup, så ville han i al hemmelighed vie dem til mand og kone.

Dagen kom! De mødte op i deres pæneste stadstøj. Imidlertid var hendes far vågnet op af middagssøvnen og anede uråd. Han styrtede i raseri op til præstegården og nåede døren ligesom Blicher skulle til at tage afsked med de nygifte. ”A forbyder!!” - råbte faderen, hvortil Blicher roligt svarede: ”De to er nu mand og kone.”

Da det unge par fik sønnen Niels og han kom til skelsår og alder, købte de Hvidsten Kro til ham i 1884.

Vi er i Gassum sogn, hvor den berømte kgl. Privilegerede kro, Hvidsten Kro dukkede op i et lille skovklædt område i Hvidsten By.

Her ventede os en god frokost, der bestod af husets æggekage m. brød og egen hjemmelavet sennep og dertil kaffe.

Herunder fik vi et foredrag af Hans Nejsum, om Hvidstensgruppen, der under krigen var med til at sabotere og rekruttere faldsskærmssoldater og også containere med våben og ammunition videre ud til skjulesteder rundt om på gårdene. Og hvordan flere fra Hvidstengruppen blev arresteret og nogle sendt til lejre i Tyskland og på mirakuløs vis – og nu også med svære mén, vendte alle tilbage.

Hans Nejsum fortalte på en levende og spændende måde, så man virkelig fik en fornemmelse af, at det var en hård og grusom tid under krigen.

Videre gik turen til Tjele Kirke, hvor en veloplagt sognepræst, Merete Bøye, bød os velkommen og fortalte lidt om kirkens historie og om hvordan den havde været ejet af det store Tjele Gods i flere generationer. Godset ligger ved siden af kirken.

En lille kirke, hvis iøjenfaldende udsmykning, vidner om en godsejers indflydelse. Kirkens bagerste del bestod af smuk billedkunst i marmor og en sarkofag i sort marmor, der blev båret af kvinder, nede på alle fire, som var hugget i hvidt marmor. Ovenpå stod flere engle som udsmykning.

Der var ligeledes et meget smukt alter, hvorpå der var flere detaljer.

Kirken har stadig et samarbejde med Tjele Gods.

Vores dag sluttede på Verdenskortet ved Klejtrup Sø. Her fik vi en kort information om stedet og om manden, Søren Poulsen, der startede med at grundlægge stedets verdenskort i 1945, alene ud af store og små kampesten.

Ikke nok med det, ja så var målestok forholdet, indbyrdes imellem de opførte lande, lavet med korrekte forholdsmål.

Det blev et par hyggelige timer og spændende at se, hvor f.eks. Italien var så meget større end Danmark!

Afslutningsvis spiste vi aftensmad på stedet, inden vi kørte hjem.

I bussen hjem blev vi orienteret, ved menighedsrådsformanden NielsPeter Skrubbeltrang fra Fruering Menighedsråd, om årets budgetter og planer for begge menighedsråd.

Der var mulighed for at stille spørgsmål.

Klokken var 20.35, da vi ankom til Fruering Kirkes parkeringsplads. Alle var trætte og mættede med oplevelser og fik sagt farvel i aftenens blæsevejr og tunge og lette skyer, som symbolsk havde lagt sig på himlen i dag.

ref. Vibeke.

Afslutningsvis får I lige Blichers lyriske hovedværk:

Blichers lyriske hovedværk….

Sig nærmer Tiden, da jeg maa væk

Jeg hører Vinterens Stemme; 

Thi ogsaa jeg er kun her paa Træk, 
Og haver andensteds hjemme.

Jeg vidste længe, jeg skal herfra; 
Det Hjærtet ikke betynger, 
Og derfor lige glad nu og da 
Paa Gjennemreisen jeg synger.

Mig bæres for, som ret snart i Qvel 
At Gitterværket vil briste; 
Thi qviddre vil jeg et ømt Farvel; 
Maaskee det bliver det sidste.

Høstgudstjeneste i Vitved Kirke 2018

Den årlige høstgudstjeneste i Vitved Kirke.

Traditionen tro bæres noget af årets høst, fra præstehaven, ind i kirken af pigekoret.

Høstgudstjeneste i Fruering Kirke 16. september 2018

Koncert d. 9. 11. 2018 kl. 16 i Vitved Kirke

Mette og Carl Erik "Liv og død"

Under temaet Liv og død kunne man denne efterårssøndag, en times tid, høre de to historiefortællere og rigs-spillemænd Mette Kathrine Jensen Stærk og Carl Erik Lundgaard udfolde sig i Vitved Kirke.

De to fortællere led ikke af berøringsangst - der blev talt meget om døden - øst ud af personlige oplevelser, erfaringer og ind imellem sunget og spillet på harmonika.

Begge musikere har stor kærlighed til folketraditionen og deres fortællestil bærer vel præg af det samme.

Trods emnet, blev det en intens og også munter time, hvor det måske blev tydeligt at det levede liv, her og nu, får mere dybde og intensitet, når døden ikke er tabu.

Vi sang fællessang undervejs fra både salmebogen og Kirkesangbogen, der begge er fast inventar i kirken.

Genåbning af Vitved Kirke august 2018

26. august 2018.....En glædelig begivenhed, da Vitved Kirke atter blev åbnet.
Indledningsvis blev kalken, nadveren og bibelen båret til alteret af Erna, Magda og præsten.
Efter 3 måneders lukning, fremstår Vitved Kirke atter flot i kirkerummet.

Alle væglamper og begge lysekroner er blevet oppudset og fremstår smukt.

Det nye gulv i koret er først blevet genetableret med underliggende fliser, udført af vores lokale murer, Jens Thomasen. Og det var ikke ligetil, fordi flise-farven skulle matche det eksisterende gulv i koret og det blev til en ekstra udfordrende opgave at finde den rigtige metode. Der blev afprøvet diverse metoder, men en mudderblanding blev den endelige løsning.

Gulvet lavet i douglas gran, som vores lokale tømrer, Erik Simmonsen har lavet. Der blev nedsat strøer på tværs og tæt, så det nye gulv er stabilt.

Desuden et indlagt mønster, i nøddetræ, udformet af snedker, Ole Alrø fra Solbjerg.

Gelænder og baluster er blevet malet op af en konservator fra Vejle.
Og dele af det er pletmalet, så det stadigvæk falder i med det øvrige inventar i kirken.

En snedkerkonservator fra Ølgod har stået for genopsættelsen af alterbord, alterbillede og baluster.

Tæppet på knæfaldet er lavet i uld og med ny polstring.

En spændende og lærerig opgave og tilmed et endeligt flot resultat.


Årets konfirmander 2018

Sangaften i Fruering Kirke Søndag d. 15. april kl. 19,30

Fruering -og Vitved kirkers pige -og voksenkor, præst, kirkesanger og organist til sangaften i Fruering Kirke.

Under temaet Blomster, Børn nærmest sang vi det længe ventede forår ind i Fruering Kirke denne søndag aften.

Knap 40 korister, børn, unge og voksne, alle tilknyttet Fruering- og Vitved Kirke, deltog.

Desuden en veloplagt præst i en kreation til lejligheden, en blomsterkjole ud over alle grænser.

Hun fortalte om salmer og sange, så alle blev guidet igennem sangtimen på bedste vis.

Indledningsvis sang både piger og voksne fra det fynske forår.

Derefter kom der fællessange om bl.a. den blå anemone, påskeblomsten og hyacinterne.

Desuden korindslag og solosangen en engel har rørt dit ansigt ved kirkesangeren.

Det var et blandet program, der dog holdt sig til temaet.

Så pigerne fik sunget om matematik, tjubang chokolademand og dåbsbefalingen.

Voksenkoret sang den skønne vuggesang sov nu, du lille, sov ind, der jo tilskrives Mozart, men rettelig har andre som komponister.

Som punktum sang pigekorene under stjernerne på himlen, så de fik det sidste ord på denne sangaften, hvor alle efterfølgende kunne gå ud og glæde sig over en skøn forårsaften.

Koncert for soloviolin med Kim Sjøgren i Fruering Kirke 18. marts 2018 kl. 16

 

Kirken var fyldt til bristepunktet på en tidlig forårs-søndag, hvor vi skulle have besøg af den kendte violinist, Kim Sjøgren. 

Musikeren trådte ind i vores kirke, som havde han spillet der altid. Knap var han begyndt, før det det hele var færdigt. Kim Sjøgren kan underholde både musikalsk og verbalt,- han kan slet ikke lade være.

Med legende lethed flød musikken og ordene fra det ene nummer til det næste. Selv om stemningen var løssluppen og lattermild,- foranlediget af musikeren selv, så var der mange øjeblikke af åndeløs stilhed, når Kim Sjøgren med et uendeligt langt og følsomt strøg, lavede afslutninger, som englene i himlen må fryde sig over.

Efter en times spil og ekstranummer, forlod en fantastisk musikalsk begavelse og levende menneske kirken og alle tilhørere kunne gøre det samme,- forhåbentligt en god oplevelse rigere.

 

Gospelgudstjeneste i Fruering Kirke søndag d. 25. februar 2018

 

Gospelgudstjenesten med sognepræst Inge-gerd Staal, leder af gospelkor Tina Buchholtz, samt pianist Henrik Tue Bjerg.

En efterhånden traditionsrig dag med liv og glade dage i Fruering Kirke, samt en gospelgudstjeneste som afslutning på dagen, fandt sted en kold søndag d. 25. februar.

Endnu engang i år fyldtes Fruering Kirke af unge mennesker en hel søndag. 

Der skulle være gospeldag for årets konfirmander,- de to konfirmandhold fra Vitved og Fruering sogne. 

Der mødte 31 unge mennesker op til morgenmad og herefter gik det slag i slag under ledelse af Tina Buchholtz.

Konfirmanderne lærte gospelsange,- mange af dem skrevet af instruktøren selv.

Det var, som altid, en meget veloplagt og inspirerende Tina Buchholtz, der både gav konfirmanderne til hjernen og hjertet.

Klokken 16 var der gospelgudstjeneste for alle, denne søndags gudstjeneste.

Kirken var fyldt af både konfirmandernes familier og andre kirkegængere til en anderledes gudstjeneste, hvor både præst og konfirmander var på banen med digte og oplæsning over temaet " Lyset i os alle."

Tina ledte dels konfirmanderne i egne gospelnumre, samt instruerede kirkegængerne i fællessang, så det blev en virkelig fælles gospelgudstjeneste.

Med sig havde Tina sin dygtige pianist, Henrik Tue Bjerg og de formåede, ved fælles hjælp, at hæve lydniveauet og energien noget over det sædvanlige. 

En dejlig dag med positive og engagerede unge mennesker.

.

.

.

Fastelavnssøndag i Fruering Kirke 2018

Børnene i kirken fik lov at komme helt op til præsten, der i dagens anledning også var udklædt.
Pigekoret sang med.
Efter Fastelavnsgudstjenesten, blev der slået katten af tønden i præstegårdens nye lokaler i "stalden".
Kattekonger og kattedronninger blev kronet.
Korpiger havde også klædt sig ud.

.

.

 

 

Koncert med Soul Mates søndag d. 14. januar kl. 19.30 i Vitved Kirke.

 

De mennesker, der vovede sig ud i kulden på en usædvanlig kold januar-aften – og ind i den dejligt opvarmede Vitved kirke, fik forhåbentlig en fantastisk oplevelse.

Her var 17 glade, dygtige og entusiastiske unge mennesker samlet som gruppen Soul Mates, der alene med deres stemmer og lidt ekstra lyd gav deres bud på en række klassikere og nyere jazz – soul og pop melodier.

Mange af arrangementerne var lavet af deres yderst kompetente, men meget beskedne lærer, Åse Collin, som sad bag mixerpulten og trak i trådene.

Det blev til velfortjent stående bifald efter sidste nummer, hvilket heldigvis udløste ekstranummeret ”Nothing Else Matters”.

Herefter kunne vi atter gå ud i kulden – en stor oplevelse og mange gode ord og musik fra en ung gruppe rigere.

.

.

.

.

.

.