Konfirmation

Konfirmationer

I Fruering og Vitved kirker afholdes konfirmationerne om foråret, oftest i maj måned. Datoerne er fastlagt fire eller fem år frem, og kan ses under " Livets begivenheder " i en underliggende fane til " konfirmation ".

Konfirmationsforberedelse sker i vinterhalvåret inden konfirmationen og stedet herfor er Fruering Præstegård. Undervisningen varetages af sognepræst Inge-Gerd Terpager Staal.  

Foruden forberedelsen i Præstegården skal konfirmanderne, i henhold til anordning om konfirmation, deltage i gudstjeneste mindst ti gange, fordelt over hele perioden.  

For at blive konfirmeret skal konfirmanden være fortrolig med folkekirkens gudstjeneste. Dette bliver man kun ved at gå i kirke og ved at deltage aktivt i den ugentlige undervisning,- salmesang og opgaver, der måtte komme i forløbet.

Konfirmanden behøver ikke at gå til gudstjeneste i Fruering eller Vitved kirke. Alle kirker tæller med. Men har du, som kommende konfirmand, lyst til at gå til gudstjeneste i en af vore kirker, kan du andet steds på denne hjemmeside læse, hvornår der er gudstjeneste og hvilken præst der prædiker.  

I god tid, inden konfirmationsforberedelsen begynder, fremsender sognepræsten alle relevante og praktiske oplysninger til konfirmanderne og deres forældre.

Samtidig indbydes der til konfirmand-forældreaften i Fruering Præstegård.