søndag28okt2018

Koncert i Fruering Kirke

søndag28okt2018 kl. 19:30 - 20:30

Carl Nielsen i ord, toner og billeder.

medvirkende: Dorthe Zielke, trompet og Søren Johansen, orgel.

 

Sidste år markerede Dorthe Zielke og Søren Johannsen fejringen af Luther-jubilæet med en meget fin koncert i Vitved kirke i januar. Selv om koncerten var rimeligt besøgt, er der grund til at mange flere mennesker får lov at opleve det musikalske par, så nu er de inviteret til Fruering kirke, denne gang med et program, der hylder den danske komponist, Carl Nielsen. Hertil har trompetist Dorthe Zielke og organist Søren Johannsen lavet en musikalsk fortælling, hvor Carl Nielsens musik kombineres med billeder, tekst og film på storskærm.

På repertoiret er alt fra Carl Nielsens salmer og sange til værker for soloinstrumenter og orkesterværker. For 3 år siden udgav duoén en Carl Nielsen cd i anledning af 150 året for Carl Nielsens fødsel. Cd’en er omtalt i Kirkebladet i juni sidste år. En del af numrene fra denne cd vil man kunne høre ved dagens koncert, bl.a. Festpræludium ved århundredeskiftet, Tågen letter og Commotio.

Under koncerten bliver der også lejlighed til at synge med på en af Carl Nielsens kendte sange.Dorthe Zielke, født 1977, har siden sin afslutning på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium spillet i diverse orkestre i ind- og udland, herunder Det Kgl. Kapel, DR Symfoniorkestret, DR Big Bandet, landsdelsorkestrene, Radiosymfoniorkestre i Berlin og Mahler Chamber Orchestra. Hun spiller ofte som solist ved festgudstjenester og andre kirkelige begiveheder.

Søren Johannsen, født 1967 fik sin organisteksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og fortsatte i solistklassen sammesteds. Med det klassiske orgelrepertoire har han givet en række orgelkoncerter i ind- og udland. Han har opført J. S. Bachs samlede orgelværker otte gange i koncertrækker og én gang over 22,5 timer i samme døgn, hvilket man kan finde i Guiness Book of Records 2001. Søren Johannsen er organist i Christians Kirke, København.

De to musikere har spillet sammen siden de mødtes på konservatoriet i 1998. De har spillet mellem 20 og 60 koncerter sammen årligt og har flere gange spillet ved DRs TV-gudstjenester. Deres cd ”Trompetist.dk/2009” blev kåret som UGENS CD på P2.

I august 2014 modtog de malerinden Hannah Lund Bostrøms Mindepris for anerkendelse af deres udbredelse af de store mestres værker i en kvalificeret fortolkning på deres instrumenter i et fint afstemt samspil mellem musik og billedkunst.

Der er gratis adgang til ca. 1 times koncert.