Fruering og Vitved Sogne

Du er her: 

Den Jyske Sinfonietta i Fruering kirke

Sinfonietta
03.09.2017 kl. 16:00 - 17:00

De 4 årstider - Antonio Vivaldis berømte værk for soloviolin og strygeorkester

samt en Blokfløjtekoncert i C-dur af G. Ph. Telemann.

Den Jyske Sinfonietta gæster igen Fruering kirke med bl.a.solisten Hanne Tolbøll på blokfløjte.  

Besætningen vil ved denne lejlighed bestå af 2 violiner, bratch, cello og kontrabas, hvor der spilles på originalinstrumenter fra 1700-tallet. Man kan således glæde sig til en sprød og varm violinklang med tarmstrenge på instrumenterne.

Antonio Vivaldi (1678-1741) var en af Italiens største og mest berømte komponister i baroktiden. Han blev p.gr.a. sin hårfarve kaldt ”Den røde præst” Hans produktion var enorm og indeholder bl.a. en lang række såkaldte Koncerter for soloviolin og orkester. De fleste bygger på et program, har en vital og energisk karakter og blev allerede på Vivaldis tid berømte og spillet langt uden for Italiens grænser. De 4 årstider er blevet det mest elskede og berømte værk, og er nok et af den klassiske musiks absolut mest spillede værker.

Der venter en musikalsk fantasirejse gennem årets gang. Det er oprindelig skrevet som lidt af en kappestrid for Vivaldi selv og en af hans kolleger, der begge var fremragende violinister – derfor de meget virtuose violinstemmer. Udgangspunktet er en række små overskrifter, som usædvanlig fantasifuldt sættes i musik, f. eks. ”den fulde bonde”, ”hundeglam” osv., programmusik, når den er allerbedst.

G. Ph. Telemann (1681-1767) virkede det meste af sit liv som stadsmusikdirektør i Hamborg. Han spillede selv på alle datidens instrumenter, men skal selv have udtalt, at blokfløjten var det instrument, der stod hans hjerte nærmest. Det mærkes og høres tydeligt i hans musik for blokfløjte, også i denne koncerts lille perle for blokfløjte og orkester.

 Den Jyske Sinfonietta blev stiftet for snart 20 år siden, og ensemblet har i den tid givet et væld af koncerter af de største af musikkens mestre. Ensemblet består af professionelle musikere, der medvirker i variabelt omfang til de enkelte koncerter. 

Også blokfløjtenisten, Hanne Tolbøll fortjener opmærksomhed. Hun har ved tidligere koncerter i Fruering kirke tryllebundet publikum med sit virtuose spil, så der er noget at glæde sig til, når hun denne søndag er solist.

Alle er velkomne til koncerten, hvor der er gratis adgang. 

 

<- Tilbage

Det sker

Herunder vises kommende, særlige arrangementer ud over alm. gudstjenester, der kan ses under "Gudstjenester" i venstre kolonne.

Klik på et emne for af få mere at vide.

BegivenhedDato
Sinfonietta

Den Jyske Sinfonietta i Fruering kirke

De 4 årstider - Antonio Vivaldis berømte værk for soloviolin og …

3. sep 16:00
17:00
3. sep 16:00 -
17:00

Tango og Folkemusik fra Argentina i Vitved kirke

Koncert i Vitved kirke BuchholtzStensgaardTANGO med den fantastiske tangosanger …

10. okt 19:30
20:30
10. okt 19:30 -
20:30